T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kırmızı Et Üretim Ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesi Kapanış Toplantısı Yapıldı

Yayın Tarihi : 13.02.2018
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Sanayi ve Sevk Merkezleri Enstitüsü (TÜSSİDE) Yönetim Bilimleri Ar-Ge Merkezi tarafından bir yıl önce ilimizden startı verilen "Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesi" kapanış toplantısı 10.02.2018 tarihinde Erzurum'da gerçekleştirildi.
 
Toplantıya; Erzurum Milletvekilleri; Sayın Mustafa ILICALI, Sayın Orhan DELİGÖZ, Sayın İbrahim AYDEMİR, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan V. Eyüp TAVLAŞOĞLU, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Faruk FIRATOĞLU, Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Osman AKAR, TÜSSİDE Enstitü Müdürü Sayın Tezer BATTAL, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ahmet ÇELİK, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof  Dr. Hamza AVCIOĞLU, İl Müdür Yardımcıları, Enstitü Müdürleri, Bakanlık Temsilcileri, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Akademisyenler, Sektörde Söz Sahibi Üreticiler, Sektörle İlgili Sivil Toplum Örgütlerinin Başkanları katıldı.
 
Toplantı açılış konuşmasını yapan Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sayın Osman AKAR: "Et ve et ürünlerine girdi sağlayan hayvancılık sektörü, nüfusun önemli bir bölümüne istihdam yaratan, gıda ihtiyacının karşılanmasını sağlayan, sanayi sektörünün birçok dalına girdi sunan ve ihracat potansiyeli ile de ekonomiye yüksek katkıda bulunan sektörlerden birisidir. Diğer taraftan sosyo-ekonomik gelişmişlik durumunda kaydedilen gelişme, kent nüfusunun artması, turizm sektöründeki büyüme kırmızı et talebini arttırmaktadır. Tüm bu nedenler dışında ülkemizin coğrafi yapısı, iklim özellikleri, sosyo-kültürel üretim alışkanlıkları dikkate alınarak sürdürülebilir girdi arzı ile hayvancılığı geliştirmeyi stratejik hedef olarak belirmeyi zorunlu kılmıştır.
 
Proje ile yapılan çalışmalara dikkat çeken AKAR; "Bu doğrultuda hayvancılık faaliyetleri ile et ve et ürünleri sektörlerinin yakından incelenmesi, bölgenin ülke genelindeki durumunun belirlenmesi, bölgenin bu sektörlerde sorunlarının saptanmış olması ve çözüm önerilerinin belirlenmiş olması oldukça önemlidir. Bölgemiz ve ülkemiz kalkınma açısından kritik rol oynayan ve bölgenin rekabet edebilirliği açısından üzerinde dikkatle durulması gereken kırmızı et sektörüne ilişkin yürütülen bu projenin sonuçlarının hayvancılık sektörünün gelişimine katkı vereceğini düşünmekteyim. Bu duygu düşüncelerimle projenin uygulanmasında ve sonuç raporunun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. İlimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Faruk FIRATOĞLU: "Kırmızı Et Üretim ve İşlenmesinde İşbirliği Süreçlerinin Analizi Projesi kapanış toplantısı olarak adlandırmış olsak bile projemizin süreç analiz kısmı tamamlanmış olup, aslında projemiz bu gün itibari ile başlamış bulunmaktadır. Beş yıl boyunca yoğun çalışma ile devam edecektir. İlimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Projenin tüm kademelerinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
 
Toplantı, Projede görevli bakanlık temsilcileri ve TÜSSİDE görevlileri tarafından yapılan sunumlar ve bilgilendirmelerle sona erdi.