T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Ekmek Üretiminde, Dağıtımında ve Satışında Çalışan Personellere Hijyen Eğitimi Düzenlendi…

Yayın Tarihi : 3.05.2019
Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan protokol gereği ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personeller ile fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personellere yönelik gıda hijyeni konusunda eğitim düzenlendi.
 
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odası eğitim salonunda düzenlenen eğitime İl Müdürümüz Osman AKAR, Atatürk üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat KARAOĞLU, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Nihat YAZAR ve teknik personeller ile 107 kursiyer katıldı.
 
Gıda hijyeni eğitiminde yaptığı konuşmada gıda hijyeninin insan sağlığındaki önemine değinen İl Müdürümüz Osman AKAR "İnsan beslenmesinde önemli bir yeri olan ekmeğin üretimi, satışı ve dağıtımının hijyen esaslarına uygun olması gerekmektedir. Bu bağlamda gıda hijyeni sağlıklı ve güvenilir gıda üretiminin olmasa olmazlarındandır. İlimizde gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu gereği gıda üretim ve satış zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla İl/İlçe Müdürlüklerimizce yıl boyunca düzenli olarak gıda denetimleri yapılmaktadır. Gıda denetimlerinde denetim yaparken aynı zamanda işletmelere de rehberlik yapıyoruz" dedi.​