İl Müdürümüz Alpaslan KENGER, Ayvalı Barajında somon ve alabalık yetiştiren işletmeyi ziyaret etti, incelemelerde bulundu, buradaki balık yetiştiriciliği potansiyeli ve mevcut durum hakkında ulusal basına yaptığı açıklamada “Soğuk hava ve temiz suyu sayesinde Ayvalı Barajında yetişen balıklar lezzetli olduğu için tercih edilmektedir. Baraj yıllık 5 bin ton su ürünleri kapasiteli olup, 21 farklı işletme barındırabilecek kapasitededir. Aktif olarak 9 işletme mevcuttur. Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuz tarafından, kurulum aşamasında 3 işletmeye toplamda 25 milyon lira hibe desteği verilmiş olup, İl Müdürlüğümüzce 2022 üretim sezonunda 820 bin lira üretime katkıda bulunulmuştur. Geçen yıl üretilen somonların yaklaşık 150 tonu, bu sene 100 tonu ihraç edilmiştir." ifadelerine yer verdi.
“Sofrada Balık Yaşam Boyu Sağlık"