02-07 Eylül tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilen tarım fuarında arıcılık faaliyetine dair farkındalık oluşturmak adına Bal Tadında Arıcı ve Arıcılık Şehri Erzurum yaklaşımı ile stant kurduk.
İlimizin arıcılık potansiyelini ortaya koyabilmek arı ürünleri hakkında tüketicilere doğru bilgilendirme yapabilmek arıcılıkta organik üretimi yaygınlaştırmak adına yaklaşımlarda bulunulmuştur. Bu kapsamda ilçelerden gelen farklı lokasyonlara ait ballar sergilenmiş arı akvaryumu ile arının faaliyetlerini vatandaşların görmeleri sağlanmıştır. Ayrıca organik üretim yapan arıcıların doğrudan faaliyetlerini tanıtma imkanı sunulmuştur. Ayrıca Tarımsal alanda organik ve iyi tarım uygulamalarına dair gerek yetiştiricilere gerekse tüketicilere bilgilendirme yapılmıştır.
Bu kapsamda açıklamada bulunan İl Müdürümüz Alpaslan KENGER “Erzurum ili arıcılık açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli güçlü kılan unsurlar kirlenmemiş doğal florası, geniş çayır mera varlığı, tarımsal faaliyetlerde kimyasal kullanımının minimum düzeyde olması, yüksek rakımı, ballı bitki çiçek varlığı, farklı iklim ve flora oluşmasını sağlayan topoğrafik yapılar sayıla bilinir. İlimizde mevcut durumda 1800 civarında yerli arıcımız 132 bine yakın koloni varlığı ile üretim yapmaktadır. Bu mevcut varlığın dışında 1600 e yakın gezginci arıcı 200 bine yakın koloni varlığı ile üretim yapmaktadır. Bu durum ilimizi kendi varlığından daha fazla arıyla ülkemiz bal üretimine değer ürettiğini göstermektedir “ dedi.
Ayrıca İl Müdürümüz “Arıcılık faaliyeti tarımsal faaliyetleri destekleyen, bereketin temsilcilerinde birisidir. Arı çalışkanlığı ile insanlara örnek olmuş sosyal bir canlı olması yanında doğaya katkısı ve sürdürülebilirlik teriminin temsilcisidir. İlimizin bu potansiyelin farkındayız bu amaçla arıcılık sektörünü geliştirmek adına sektörü destekleyecek yaklaşımlarla sahada olacağız" diyerek kurumsal olarak sektöre verdikleri önemi vurguladı.